jueves, 8 de agosto de 2013

Preventing Chronic Disease | Formative Evaluation for a Healthy Corner Store Initiative in Pitt County, North Carolina: Assessing the Rural Food Environment, Part 1 - CDC

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Preventing Chronic Disease | Formative Evaluation for a Healthy Corner Store Initiative in Pitt County, North Carolina: Assessing the Rural Food Environment, Part 1 - CDC

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Formative Evaluation for a Healthy Corner Store Initiative in Pitt County, North Carolina: Assessing the Rural Food Environment, Part 1

In this audio podcast, listen as lead author Stephanie B. Jilcott Pitts, PhD, answers questions about the Communities Putting Prevention to Work healthy corner store initiative.

Stephanie B. Jilcott Pitts, PhD; Karamie R. Bringolf, MPH; Katherine K. Lawton, MPH; Jared T. McGuirt, MPH; Elizabeth Wall-Bassett, PhD, RD; Jo Morgan, MAEd; Melissa Nelson Laska, PhD, RD; Joseph R. Sharkey, PhD, MPH, RD

Suggested citation for this article: Pitts SB, Bringolf KR, Lawton KK, McGuirt JT, Wall-Bassett E, Morgan J, et al. Formative Evaluation for a Healthy Corner Store Initiative in Pitt County, North Carolina: Assessing the Rural Food Environment, Part 1. Prev Chronic Dis 2013;10:120318. DOI: http://dx.doi.org/10.5888/pcd10.120318External Web Site Icon.
PEER REVIEWED

Abstract

Introduction
Obesity prevalence in the rural United States is higher than in urban or suburban areas, perhaps as a result of the food environment. Because rural residents live farther from supermarkets than their urban- and suburban-dwelling counterparts, they may be more reliant on smaller corner stores that offer fewer healthful food items.
Methods
As part of a Communities Putting Prevention to Work (CPPW) healthy corner store initiative, we reviewed audit tools in the fall of 2010 to measure the consumer food environment in eastern North Carolina and chose the NEMS-S-Rev (Nutrition Environment Measures Survey-Stores-Revised) to assess 42 food stores. During the spring and summer of 2011, 2 trained graduate assistants audited stores, achieving interrater reliability of at least 80%. NEMS-S-Rev scores of stores in rural versus urban areas were compared.
Results
Overall, healthful foods were less available and of lower quality in rural areas than in urban areas. NEMS-S-Rev scores indicated that healthful foods were more likely to be available and had similar pricing and quality in rural corner stores than in urban corner stores.
Conclusion
Food store audit data provided a baseline to implement and evaluate a CPPW healthy corner store initiative in Pitt County. This work serves as a case study, providing lessons learned for engaging community partners when conducting rural food store audits.



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Evaluación formativa de una iniciativa en el condado de Pitt, Carolina del Norte para que las pequeñas tiendas locales ofrezcan más alimentos saludables: Evaluación del entorno alimentario rural, Parte 1

Stephanie B. Jilcott Pitts, PhD; Karamie R. Bringolf, MPH; Katherine K. Lawton, MPH; Jared T. McGuirt, MPH; Elizabeth Wall-Bassett, PhD, RD; Jo Morgan, MAEd; Melissa Nelson Laska, PhD, RD; Joseph R. Sharkey, PhD, MPH, RD

Citación sugerida para este artículo: Pitts SB, Bringolf KR, Lawton KK, McGuirt JT, Wall-Bassett E, Morgan J, et al. Formative Evaluation for a Healthy Corner Store Initiative in Pitt County, North Carolina: Assessing the Rural Food Environment, Part 1. Prev Chronic Dis 2013;10:120318. DOI: http://dx.doi.org/10.5888/pcd10.120318Aclaraci?n sobre los enlaces a sitios web externos.
REVISADO POR EXPERTOS

Resumen

Introducción
La prevalencia de la obesidad en las zonas rurales de los Estados Unidos es más alta que en las zonas urbanas o suburbanas, posiblemente como resultado del entorno alimentario. Debido a que los residentes de las zonas rurales viven a mayores distancias de los supermercados que sus contrapartes urbanas y suburbanas, es posible que dependan más de las pequeñas tiendas locales que tienen un menor surtido de alimentos saludables.
Métodos
Como parte de la iniciativa del programa Comunidades que Ponen a Trabajar la Prevención (CPPW, por sus siglas en inglés) para que las pequeñas tiendas locales ofrezcan más alimentos saludables, en el otoño del 2010 analizamos herramientas de auditoría para medir el entorno alimentario de los consumidores en la zona este de Carolina del Norte y elegimos NEMS-S-Rev (versión revisada del Inventario sobre las Mediciones del Entorno Alimentario de las Tiendas) para evaluar 42 tiendas de alimentos. En la primavera del 2011, 2 asistentes graduados y capacitados hicieron una auditoría de las tiendas, y lograron una confiabilidad entre calificadores de al menos el 80 %. Se compararon los puntajes de NEMS-S-Rev de las tiendas en las zonas rurales con las de las áreas urbanas.
Resultados
En general y comparado con las zonas urbanas, había menos disponibilidad de alimentos saludables en las zonas rurales y éstos eran de menor calidad. Los puntajes de NEMS-S-Rev indicaron que había una mayor probabilidad de que hubiera alimentos saludables en las pequeñas tiendas rurales que en las urbanas y de que los precios y la calidad fueran similares.
Conclusión
Los datos de las auditorías a las tiendas de alimentos proporcionan una línea basal para la implementación y evaluación en el condado de Pitt de la iniciativa del programa CPPW para que las pequeñas tiendas locales ofrezcan más alimentos saludables. Este trabajo sirve como caso de estudio y proporciona experiencia sobre la colaboración con los socios comunitarios al realizar auditorías en pequeñas tiendas rurales de alimentos.

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